Huisregels

Om alles ordelijk te laten verlopen hebben we de volgende huisregels:

 1. Bij voorkeur dient de hond geregistreerd te zijn, door een tatoeage (oor) en/of chip. Indien dit niet gebeurt is kunt u dit bij uw dierenarts regelen.
 2. Elke hond dient geënt te zijn. Ter controle van de entingen dient u elke eerste les van een cursus het inentingsboekje/paspoort mee te nemen.
 3. De handler (baasje) van de hond dient minimaal 15 jaar oud te zijn.
 4. Indien u verhindert bent, dient u dit telefonisch of per mail (info@hondenschool-hbsv.nl) te melden. Bij drie keer afwezigheid zonder afmelden wordt u automatisch van de lijst verwijdert en uitgeschreven zonder teruggave van lidmaatschap en cursusgeld.
 5. U bent zelf aansprakelijk voor de schade die door uzelf, uw gezinsleden of uw hond wordt aangericht. Dit geldt zowel voor schade aan mensen, dieren als voor schade die wordt aangericht aan de accommodatie. De cursisten zijn verplicht een WA-verzekering te hebben, waarbij de hond is meeverzekerd. De hondenschool draagt in geen enkele verantwoording voor de schade die u, uw gezinsleden en hond, aanrichten aan de accommodatie, medecursisten en honden.
 6. Loopse teven zijn welkom met een broekje aan. Graag van te voren melden aan de instructeur.
 7. Laat uw reu niet overal markeren (tegen dingen aan plassen).
 8. Houdt uw hond aan de riem. Alleen tijdens de cursus kan op aanwijzing van de instructeur hiervan worden afgeweken.
 9. Gelieve geen gebruik maken van attributen op het veld zonder toestemming van de instructeur. Dit om schade aan de hond en attributen te voorkomen.
 10. Graag 5 tot 10 minuten voor het beginnen van de lessen, met een hond die is uitgelaten aanwezig zijn. Uitwerpselen van uw hond dient u zelf op te ruimen.
 11. Tijdens de cursus wordt er geen discussie gevoerd met de instructeur. Dit kan na de les. Zo wordt voorkomen dat andere cursisten onnodig moeten wachten.
 12. Tijdens de cursus wordt er op het trainingsveld niet gerookt. Roken is alleen toegestaan onder of in nabijheid van de luifel en de peuken dienen in de asbak te worden gedeponeerd.
 13. Tijdens de cursus gelieve mobiele telefoon uitschakelen.
 14. Gebruik van een teletac is niet toegestaan. Een gentle leader,slipketting en/of een halfcheck wordt alleen, indien noodzakelijk, na advies van de instructeur geaccepteerd.
 15. Indien u met de auto komt en parkeert op het veld dient u stapvoets te rijden op het pad en veld. Voetgangers en honden hebben te alle tijden voorrang.

 

25 jaar

Hondenschool HBSV Boxmeer

 

"Een hondensportvereniging in beweging"