Privacy- en Cookiebeleid Hondenschool HBSV

Dit Privacy- en Cookiebeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Hondenbehendigheids Sportvereniging "Boxmeer" (hierna: “Hondenschool HBSV”) verwerkt van gebruikers en bezoekers aan haar website op www.hondenschool-hbsv.nl.

Indien je persoonsgegevens aan Hondenschool HBSV verstrekt, geef je uitdrukkelijk toestemming om je persoonsgegevens in lijn met dit Privacy- en Cookiebeleid te verwerken.

Wij adviseren je om dit privacy- en cookiebeleid goed door te lezen en een kopie daarvan te bewaren voor je eigen administratie.

Hondenschool HBSV ziet het als haar verantwoordelijkheid om je privacy te beschermen. Op deze plaats laat Hondenschool HBSV je weten welke gegevens zij verzamelt als je de website van Hondenschool HBSV gebruikt, waarom Hondenschool HBSV deze gegevens verzamelt en hoe Hondenschool HBSV omgaat met je persoonsgegevens.

Dit privacy-en-cookiebeleid is van toepassing op de diensten van Hondenschool HBSV. Hondenschool HBSV is niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van sites en bronnen van derden die op haar site worden vermeld.

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het Privacy- en Cookiebeleid en de voorwaarden die van toepassing zijn op deze website. Ook wanneer je offline gegevens deelt met Hondenschool HBSV, ga je akkoord met dit Privacy- en Cookiebeleid.

Hondenschool HBSV respecteert de privacy van alle gebruikers en bezoekers aan haar site en draagt er zorg voor dat persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Als je niet met dit Privacy- en Cookiebeleid akkoord wenst te gaan, verzoekt Hondenschool HBSV je het gebruik van onze diensten, waaronder het bezoek aan onze website te staken en reeds verleende toestemmingen te heroverwegen. Denk er in dat geval ook aan dat het je ook dan vrij staat om eventueel nog aanwezige cookies te verwijderen, in het geval je deze geaccepteerd hebt.

Gegevens en verantwoordelijke

In dit Privacy- en Cookiebeleid wordt beschreven hoe Hondenschool HBSV omgaat met de informatie die gegenereerd wordt tijdens het bezoeken van onze website en bij gebruikmaking van onze diensten (online & offline). De informatie kan bestaan uit gegevens of persoonsgegevens. Met persoonsgegevens bedoelt Hondenschool HBSV alle gegevens die je als persoon identificeren. Hondenschool HBSV vraagt je niet om gevoelige informatie, zoals geloofsovertuiging of burgerservicenummer, en slaat deze ook niet op. Gegevens die geen persoonsgegevens zijn mag Hondenschool HBSV vrij verzamelen en verwerken, maar Hondenschool HBSV behandelt deze met gepaste zorg. Alle persoonsgegevens worden door Hondenschool HBSV verwerkt in overeenstemming met de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

De website www.hondenschool-hbsv.nl wordt beheerd door Hondenbehendigheids Sportvereniging "Boxmeer".
Hondenbehendigheids Sportvereniging "Boxmeer" is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en is als rechtspersoon gevestigd aan de Seringenstraat 34, 6591SC te Gennep ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 40219679 en per e-mail te bereiken op info@hondenschool-hbsv.nl

Gebruik van verzamelde gegevens

Wanneer je je aanmeldt via het contactformulier op onze site en/of gebruik maakt van het inschrijfformulier op onze site vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Onder deze gegevens behoren:

  • Voor- en achternaam

  • Straat en huisnummer

  • Woonplaats

  • E-mailadres

  • Telefoonnummer

  • Naam hond

  • Geboortedatum hond

  • Hondenras

  • Geslacht van de hond

  • De keuze voor een cursus

Deze gegevens worden gebruikt om de de cursussen te kunnen plannen, groepssamenstellingen voor honden te kunnen maken, contact te kunnen onderhouden met de eigenaar van de hond inzake de hond, de cursus en alle daaruit voortvloeiende nodige interactie/contact, om in contact te kunnen komen met de indiener van het contactformulier.

  • Je naam- en adresgegevens vragen wij om, indien wij je een factuur moeten sturen, wij deze volgens de factuureisen op kunnen stellen.

  • Je telefoonnummer en e-mailadres vragen wij om je bij onverwachte wijzigingen en uitval van lessen of andere situaties die noodzakelijk zijn te vermelden, op de hoogte te kunnen brengen en om je persoonlijk te woord te kunnen staan bij vragen en/of problemen inzake onze activiteiten en diensten.

  • De gegevens die betrekking hebben op de hond vragen wij om tot een zo goed mogelijke indeling en samenstelling van de cursusgroepen te kunnen bewerkstelligen.

Wanneer u onze website bezoekt, registreren wij ook het IP-adres van uw computer, uw browserinstellingen en apparaat type. Het IP-adres is het numerieke adres van de computer die wordt gebruikt om de website te bezoeken. Browserinstellingen kunnen het type browser dat u gebruikt omvatten, evenals de browsertaal en tijdszone. Wij verzamelen deze informatie zodat we de gebruikte computer kunnen traceren in het geval van misbruik of onrechtmatige handelingen in verband met bezoeken aan of gebruik van onze website. Verder gebruiken we de IP-adressen om uw locatie te bepalen (op stadsniveau) en om bij te houden hoeveel unieke ip's er per jaar op de website komen.

Communicatie

Op de website van Hondenschool HBSV kunt u veilig navigeren omdat gebruik gemaakt wordt van de Secure Socket Layer. Te herkennen aan een groen slotje met ‘https’ in de adresregel.
Gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld. Wanneer je e-mail of andere berichten naar Hondenschool HBSV verzendt, is het mogelijk dat Hondenschool HBSV die berichten bewaart. Dit maakt het mogelijk je vragen te verwerken en je verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen onder een beveiligde https-verbinding op een beveiligde server van een derde partij, te weten Reviced Cloud Services. Hun privacypolicy tref je hier. Hondenschool HBSV zal deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover zij mocht beschikken.

Beveiliging persoonsgegevens

De website van Hondenschool HBSV biedt aan de bezoeker niet de mogelijkheid om in te loggen. Reageren kan alleen via het contactformulier en het inschrijfformulier voor de cursussen en activiteiten. Wanneer je reageert gebeurt dit onder een beveiligde https-verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de adresregel. Voor al de overige pagina's op de website van Hondenschool HBSV geldt ook de beveiligde https-verbinding wat aangeeft dat je veilig kunt navigeren.

Gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld door Hondenschool HBSV.

Cookies

Hondenschool HBSV gebruikt op deze website alleen technische en functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.
Een cookie is een klein tekstbestand met daarin informatie, waardoor een website u kan herkennen. Dat kleine tekstbestand wordt bij het bezoek aan deze website opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren en wij kunnen met deze informatie bijhouden hoe gebruikers en bezoekers deze site gebruiken. Zij worden niet gebruikt om rapporten over de website activiteit op te stellen noch om andere diensten aan te bieden, noch voor marketingdoeleinden.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser ook instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies deze website, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser. Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Als u niet wilt dat u herkend wordt / getracked wordt, dan kunt u tot die tijd de cookies van uw browser uitzetten. Raadpleeg hiervoor de helpfunctie van uw browser.

Tip:
De site van de consumentenbond geeft u uitleg over het verwijderen en uitschakelen van de verschillende cookies: https://www.consumentenbond.nl/tablet/cookies-verwijderen

Google analytics

Omdat Hondenschool HBSV graag wil weten hoe haar bezoekers de website gebruiken, en zij het gebruik van de website kan optimaliseren, maakt Hondenschool HBSV gebruik van Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Hondenschool HBSV kan je niet persoonlijk herleiden. De verkregen informatie van de cookie, in combinatie met je IP-adres, wordt overgeplaatst naar een van de Google servers. Dit kan een server zijn die zich in de Verenigde Staten bevindt.

Als je niet wilt dat je site-activiteit beschikbaar is voor Google Analytics, kun je de Google Analytics Opt-out Browser Add-on installeren. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden.

Social media

Op deze site van Hondenschool HBSV staat een verwijzing naar de facebookpagina van Hondenschool HBSV en een like-button. Dit doet Hondenschool HBSV om specifieke content van haar website te delen via social media en vice versa om de bezoekers aan deze website optimaal te kunnen informeren met actuele informatie. Hondenschool HBSV gebruikt geen e-mailadressen voor het retargeting voor Facebookadvertenties noch voor enig ander marketingdoeleinde.
Lees de privacyverklaringen van Facebook en Google om te weten hoe zij met privacy omgaan. Ook heeft Hondenschool HBSV een vermelding van Google Maps, voor gebruikersgemak van haar bezoekers om de leslocatie te vinden.
Hieronder voor alle gemak, de link naar hun privacyverklaring:

Openlijk delen van informatie via onze social media kanalen

Er zijn plekken waar Hondenschool HBSV op geen enkele wijze invloed kan hebben op het beschermen van jouw privacy. Wees hiervan bewust. Alle informatie die je vrijwillig en zelf openlijk beschikbaar stelt aan derden op de facebookpagina van Hondenschool HBSV kan gehoord, gelezen en verzameld worden. Hondenschool HBSV houd zich niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor elk oneigenlijk gebruik van deze informatie door derden. Deze partijen zijn uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen.

Doeleinden

Hondenschool HBSV gebruikt geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacy- en cookiebeleid tenzij Hondenschool HBSV van tevoren je toestemming hiervoor heeft verkregen. Die toestemming kan blijken uit het feit dat je per e-mail of anderszins een vraag stelt aan Hondenschool HBSV.

Delen van persoonsgegevens met derden

Hondenschool HBSV zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen mits zij betrokken zijn bij het uitvoeren van de activiteiten van Hondenschool HBSV, zoals beschreven in deze verklaring, zoals daar zijn het samenstellen van de cursussen, het te woord kunnen staan bij vragen en/of problemen en administratieve doeleinden enkel t.b.v. Hondenschool HBSV. Deze partijen zijn uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen of om te voldoen aan een wettelijke verplichting

Samenwerkingspartners

Op deze website van Hondenschool HBSV staan links naar externe websites van bedrijven en instellingen als Hondenschool HBSV denkt dat die informatie waardevol voor je is. Onze opname van dergelijke links impliceert niet onze onderschrijving van dergelijke websites. Wij hebben geen controle over de inhoud van dergelijke derden websites en zijn niet verantwoordelijk voor de derde partij of hun beleid en praktijken.Hondenschool HBSV heeft geen controle over hoe deze derden omgaan met de Privacy wetgeving. Hondenschool HBSV raadt je aan de Privacy Statement en Gebruikersvoorwaarden van deze websites van derden zelf goed te lezen als je deze sites bezoekt.

Veranderingen

Deze cookie & privacy verklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze cookie & privacy verklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze cookie & privacy verklaring te raadplegen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna Hondenschool HBSV je gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens Hondenschool HBSV van jou verwerkt, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek doen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je Hondenschool HBSV schriftelijk verzoeken om je gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraagt Hondenschool HBSV een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (Machine Readable Zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.

Hondenschool HBSV zal je verzoek binnen 30 dagen in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. Je kunt je verzoek aan Hondenschool HBSV e-mailen via info@hondenschool-hbsv.nl

Deze website van Hondenschool HBSV heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Hondenschool HBSV kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Hondenschool HBSV raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat er via deze website zonder toestemming persoonlijke gegevens zijn verzameld over een minderjarige, neem dan contact met op via info@hondenschool-hbsv.nl of het contact formulier. Dan wordt deze informatie verwijderd. Hondenschool HBSV zal je verzoek binnen 30 dagen in behandeling nemen.

Hondenschool HBSV wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl of bij Online Dispute Resolution: http://ec.europa.eu/odr

Geautomatiseerde besluitvorming

Er is bij Hondenschool HBSV geen sprake van besluiten via geautomatiseerde verwerkingen over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Hondenschool HBSV) tussen zit.

Bewaartermijn

Hondenschool HBSV bewaart je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. De gegevens die Hondenschool HBSV van jou ontvangt om te antwoorden op een bericht dat jij aan Hondenschool HBSV hebt gestuurd middels het contactformulier en/of inschrijfformulier, worden binnen 1 jaar na de laatste correspondentie met jou verwijderd.

De gegevens in het CRM-systeem worden tenminste 7 jaar bewaard, onder andere om aan de wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van die verplichting door Hondenschool HBSV verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor Hondenschool HBSV verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Beveiliging persoonsgegevens

Vragen & contact

Hondenschool HBSV neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. We hopen dat je onze zorgvuldig opgestelde privacy- en cookiebeleid vertrouwt en ons toestemming geeft om je gegevens te mogen verwerken. Als je vragen hebt over dit privacy- en cookiebeleid, kun je contact opnemen met ons. Ook als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via ons contactformulier of via info@hondenschool-hbsv.nl

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 8 mei 2018.

 

 

 

 

 

25 jaar

Hondenschool HBSV Boxmeer

 

"Een hondensportvereniging in beweging"